top of page

Aktuellt

Stycke för symfonisk blåsorkester med solistisk klarinett

"Eld & vatten"  uruppfördes på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm 2010. Den håller på att ses över och kommer vara tillgänglig i en reviderad och utvecklad version under året.

I nuläget består den av två satser. En tredje sats tillkommer sannolikt.

Klarinett
Uruppförande till
Bergslagens Kammarsymfonikers
50-årsjubileum!
BKS jubileums-logo.webp

Micaela Hoppe har fått i uppdrag att skriva ett stycke till Bergslagens Kammarsymfonikers 50-årsjubileum. Jubiléet manifesteras framför allt under sommarkursen, vecka 30. Uruppförandet sker fredagen den 26 juli i S:t Nikolai kyrka i Örebro, med repris lördagen den 27 juli på Cassels donation i Grängesberg. Läs mer: kammarsymfoniker.se

"Drömsk verklighet" uruppfördes 

Den nyskrivna blåskvintetten uruppfördes av Crusellkvintetten i samband med Östergötlands musikdagar i augusti 2023. Mer info.

Clouds (photo by Magda Ehlers)
Meditationsmusik skapad i studioprogram

"Den kreativa processen är det som driver mig i komponerandet. Att få vara i den processen, lyssna in och skriva ned det jag hör är otroligt inspirerande!

Jag kan helt fångas av klanger, deras skiftningar, subtila nyansskillnader, en ton som ändras och hela sammanhanget blir något annat. Jag dras ofta till kontraster, som ömsesidigt förstärker varandra, och även det till synes enkla, som också tillför djup och mening just med sin enkelhet. Att få vara i detta komponerande är ljuv musik för mig!"

Micaela Hoppe_photo Michael Steinberg
Piano på Gamla meken, Smedjebacken

Kort om Micaela Hoppe

  • Född 1965 i Jakobsberg, nordväst om Stockholm. Boende i Västra Ämtervik (Värmland) sedan 1997.

  • Autodidakt som tonsättare. Har alltid skrivit musik sedan ung ålder.  

  • 2008 utsedd till Årets tonsättare i Bergslagens Kammarsymfoniker.

  • 2014 Utställningen "Frankel & Hoppe", där Micaela Hoppe och filmaren Evelyn Frankels samarbeten visades.

  • 2016 uruppförde italienska stråkorkestern I Solisti Veneti tillsammans med klarinettist Lorenzo Guzzoni under ledning av Claudio Scimone "Blue mountains shimmer in backlight" ("Blå berg skimrar i motljus"). Stycket är valt bland 140 andra stycken av kvinnliga tonsättare från 26 länder. Tillfället uppmärksammas bl.a. med direktsänd intervju i P2.

  • 2016 Konstvideoinstallationen "Okänt land" hade premiär på Värmlands Museum.

  • 2016 Stipendium från Bengt Axelssons kulturfond, förvaltad av föreningen Värmlandslitteratur.

  • 2016 - 2019 Micaela Hoppe komponerar tillsammans med norske tonsättaren Lars Audun Hadland "Divina Commedia", ett stycke som bygger på Dante Alighieris verk med samma namn.

bottom of page